Massages

Een massage is altijd afgestemd op de persoon en op de klacht. Het maakt niet uit of het nu een nek, schouder of rug klacht betreft of dat je last hebt van stress of overprikkeling.

Mogelijke massages en behandelingen zijn:

Sportmassage

Sportmassage is gericht op klachten van het bewegingsapparaat en het bevorderen van de gezondheid, zoals pijnlijke of stijve spieren, blessures, nek rug klachten of om te ontspannen. Oorzaken kunnen zijn; overbelasting, een verkeerde (werk)houding, sportblessure of chronische ziekte.

Triggerpoints zijn spierknopen die uitstralende klachten kunnen geven elders in het lichaam. In het nekgebied geven ze vaak hoofdpijnklachten en bij de schouder stralen ze vaak uit naar de armen. Door deze triggerpoints intensief te behandelen kunnen de klachten minder worden of zelfs verdwijnen.

De pijnlijke spieren worden met verschillende massagetechnieken gemasseerd om zo het herstel te versnellen. Verklevingen en spierknopen (triggerpoints) worden op deze manier losgemaakt en de doorbloeding in de spieren wordt gestimuleerd. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en nieuwe voedingsstoffen aangevoerd. De spanning in de spier zal afnemen, waardoor de spier ook soepeler wordt. Daarnaast kan het nodig zijn om bijvoorbeeld bij een sportblessure een tape aan te leggen om een spier of gewricht te ondersteunen of preventief om een blessure te voorkomen.

Medical Taping

Als spieren niet goed werken kan dit zorgen voor uiteenlopende klachten en symptomen. Door de overbelaste of vermoeide spieren te ondersteunen met speciale elastische tape zal pijn verminderen en spieren en gewrichten beter worden beschermd. De druk vermindert, de circulatie verbetert en het natuurlijke genezingsproces wordt bevorderd.

Ook bij hooikoorts klachten! Hiervoor gebruik ik een speciale synthetische tape.

Voetreflexmassage

Een voetmassage werkt niet alleen bevorderend voor de ontspanning van je lichaam en geest, het is ook goed voor het zelfhelende vermogen van het lichaam. Dit gebeurt door middel van een massage van de voeten in combinatie met voetreflexpunten. Daarnaast stimuleert een voetmassage ook de doorbloeding van de voeten, wat een positief effect heeft op de gezondheid.

Goed te combineren met b.v. een rug massage.